Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/4 kg benfritt oksekjøtt, f.eks. bog, høyrygg (ca 1 1/2 kg med ben)
2-3 ss margarin eller smør
4 ss hvetemel
1 dl vann
3-4 dl rødvin
1 buljongterning
1 ts salt
1/2 ts grovmalt pepper
1-2 laurbærblad
1 ts timian
2 hvitløkfedd
1-2 løk
3 gulrøtter
2 purrer
persille
Kan lages på forhånd og varmes før servering. Bør ikke tilberedes i jerngryte.
Skjær kjøttet i terninger, ca 3 x 3 cm. Brun kjøttet i omganger i en stekepanne. Legg kjøttet og eventuelle ben over i et kokekar etter hvert. Strø melet over og rør om. Kok ut pannen med vann til sjy. Hell sjyen og rødvinen i kokekaret. Tilsett smuldret buljongterning, salt og krydder, renset og presset hvitløk og løken skåret i båter. Kok retten på svak varme under lokk i ca 1 time.
Skrell og skjær gulrøttene i skiver. Snitt og skyll purren og skjær den i skiver. Legg først gulrøttene i gryten, purren en stund senere. Fortsett kokingen, spe eventuelt med mer vann eller vin. Sammenlagt koketid ca 1 1/2 time. Smak godt til, klipp rikelig med persille over.
For å gjøre gryten mer fristende kan man la freste, hele sjampinjonger og småløk koke med helt på slutten. Prøv i tilfelle kun med 1 purre.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær