Flere resulteter finnes under oppskriften
8-10 epler
FYLL:
1 dl gule splitterter
40 g smør
1 løk
450 g oksekarbonade
1 ts salt
1 knivsodd kanel
1 knivsodd pepper
TILLEGG:
25 g smør
½ dl eddik
¾ dl vann
3 ss sukker
Vask eplene, tørk dem og skjær toppen av hvert av dem. Fjern kjernehuset og litt av innmaten ved hjelp av en kjernehusutstikker.
Kok ertene i ca 30 minutter i så mye vann at det dekker. Det skulle være tilstrekkelig til å få dem møre. Surr den grovhakkede løken i 40 g smør. Ta den opp av pannen og sett den til side. Vend kjøttet i resten av smøret, tilsett mer om nødvendig, til det får farge. Sett deretter kjøttet til avkjøling.
Bland kjøtt, erter og løk og smak farsen til med krydder. Fyll farsen i eplene og legg toppen på igjen. La eplene steke i en ildfast form i ovnen ved 175 C i ca 30 minutter.
Ha eddik, vann, sukker og smør i en gryte og kok blandingen opp på middels sterk varme. Ta epleformen ut av stekeovnen når det har gått ca 15 minutter, løft litt på lokkene og drypp over eplene med blandingen fra gryten. Sett lokket på igjen og la eplene bake ferdig i stekeovnen.
Server retten direkte fra formen med resten av dressingen til.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær