Bruksanvisning
Krydre kjøttet med salt og nykvernet hvit pepper og brun det i panne.
Vask og rens spinaten og forvell den i kokende vann. Avkjøl hurtig i kaldt vann. Klem ut vannet av spinaten og grovhakk den.
Rasp potetene på en kjøkkenmaskin og bland dem med spinat og de finhakkede urtene. Smak til med salt og pepper. Forvarm ovnen til 220 C.
Kjevle butterdeigplatene i ett stykke til en leiv, ca 2-3 mm tykk. På den nederste delen av butterdeigen legges halvparten av potet- og spinatblandingen. Størrelsen skal være som kjøttet.
Legg filetene over og dekk den med resten av potet- og spinatblandingen. Pensle butterdeigkanten med vann og brett deigen over. Klem kanten godt sammen og pynt gjerne på toppen med noen strimler av butterdeig. Det hele pensles med et sammenpisket egg før det settes i ovnen.
Stekes i ovn ved 225 C i ca 30 minutter. Kjøttet bør hvile i 20 minutter før det serveres.
Serveres med sjysaus og dampede grønnsaker.