Flere resulteter finnes under oppskriften
4 tykke biffer av ytre- eller indrefilet eller flatbiff
Fyll:
2 ss smør
revet skall av 1 appelsin
revet skall av 1/2 sitron
50 g hakkede mandler
50 g hakkede valnøtter
50 g hakkede rosiner
50 g brødsmuler
salt
1 ss appelsinsaft
Til pensling:
50-75 g smør
saft av 2 appelsiner
saft av 1 sitron
Snitt en dyp lomme i biffen på "høyden".
Fyll:
Rør smøret bløtt og bland det med de øvrige ingrediensene. Press det godt sammen.
Fordel fyllet i biffene. Fet med tannpirkere, eller sy igjen åpningen så fyllet ikke presses ut under steking.
Smelt smøret til penslingen og bland det med fruktsaften.
Pensle den ene siden av biffene med fruktsmøret, legg dem på rist med den siden som er penslet, opp og sett dem tett opp til grillelementet.
Stek 3-5 minutter, snu biffene, pensle dem på den andre siden og stek dem videre. Fyllet gjør at steketiden blir litt lenger enn normalt er for biff.
Server biffene på en seng av potetmos, pyntet med appelsinskiver og grønt.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær