Flere resulteter finnes under oppskriften
1/2 kg lever fra okse eller kalv
25 g spekk
40 g margarin
2 dl melk
2 dl vann
1 ts salt
1 dl sur fløte/seterrømme
1 1/2 ss mel
evnt. sukkerkulør
Leveren renses og legges i eddikvann. Kutt spekket i tynne strimler og dras gjennom leveren med en nål. Dersom det er nødvendig bindes den opp med hyssing for at formen på leveren skal holdes.
Brunes på varm panne. Melk, vann og salt helles over, og lar det surre i 1 time. Snu den i gryten etter at halve koketiden er gått.
Fløte/seterrømme tilsettes det siste kvarteret.
Ta leveren opp, lag en jevning av mel og vann som helles i sausen.
Tilsett sukkerkulør hvis du vil ha sausen mer brun på farge.
Skjær leveren i tynne skiver på tvers av spekkstrimlene. Server med grønnsaker og kokt potet, sausen ved siden av.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær