Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g hvetemel, siktet 2 ss tørrgjær 2 ts sukker 3 ss lunkent vann 3 dl lunken melk FYLL: 500 g mørt oksekjøtt 2 ss soyasaus 3 ss honning 2 ss hoisinsaus eller barbequesaus olje til steking
Melbollene er så aktet i Kina at folk til og med har en egen festival til ære for dem. De ofres som gaver til taoistiske guddommer, og etter bønnene holder landsbyen fest på bollene. Skjær kjøttet i drøyt 1 cm tykke skiver. Bland soyasaus, honning og honningsaus og mariner kjøttet i blandingen i 30 minutter. Stek kjøttskivene på middels varme til de er gjennomstekte. Avkjøl kjøttet og skjær det i 1 cm store terninger. Bland gjær, sukker og lunkent vann. La det stå et lunt sted til de skummer. Bland gjærblandingen med mel og lunken melk. Arbeid sammen til en fast deig og kna den på godt melet bakebord i 15 minutter til den er smidig, eller bruk kjøkkenmaskin. La den heve under plast til dobbel størrelse. Kna deigen godt i 5 minutter. Form til 2-3 cm tykk pølse. Del den i 24 emner og kjevle hvert emne til en sirkel., ca 10 cm i diameter. Brett sammen sirklene og pensle dem med litt olje. La dem heve i 20 minutter. Trill deigen til en tykk pølse og del den i 24 emner. Kjevle hvert emne til en sirkel, ca 10 cm i diameter. Ha 1 ss fyll på hver sirkel. Brett opp deigen rundt fyllet og vri kantene sammen så det lukkes godt. Legg bollene på fuktig klede på rist og damp den over kokende vann i 20 minutter. La det være god avstand mellom bollene de hever seg. Server dem varme eller kalde.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær