Bruksanvisning
Legg den lettsaltede lårtungen i en kjele, dekk med kaldt vann og kok opp. Skum godt av kokekraften. Smak på kraften etter ca 30 min. Er den for salt, må noe av kokekraften erstattes med vann. Er det for lite salt, må dette tilføres.
La lårtungen trekke sammen med timian og laurbærblad på svak varme i 90-120 minutter.
Rens grønnsakene og skjær dem i serveringsstykker. Kok grønnsakene med de siste 30 minuttene.
Når grønnsakene og kjøttet er mørt, tas det forsiktig opp av gryten og holdes varmt. Smelt smør i en gryte og rør i hvetemel, spe med 4 dl kokekraft, samt fløten og kok opp. Smak sausen til med salt og pepper. I siste øyeblikk kjøres sausen i kjøkkenmaskin sammen med persillebladene.
Server kjøttet i tykke skiver sammen med grønnsakene, den grønne persillesausen og kokte poteter.