Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 kg renskåret oksekjøtt av høyryggen eller mørbraden
5 dl rødvin
1 løk
3 fedd hvitløk
3 persillestilker
8 pepperkorn
1 kvast frisk eller 1/2 tørket timian
2 ss olivenolje
1 1/2 dl oksebuljong (terning)
100 g magert skinkeflesk
salt
pepper
Legg kjøttet i en bolle eller en stor plastpose. Skrell løk og hvitløk og skjær dem i tynne skiver. Knus persillestilkene lett. Lag en marinade av vin, løk, hvitløk, persille, pepperkorn og timian, og hell den over kjøttet. Kjøttet kan eventuelt deles opp i mindre biter før marineringen.
Dekk bollen med plastfolie eller lukk posen, og la kjøttet trekke i marinaden på et kaldt sted i 4-5 timer.
Ta kjøttet opp av marinaden. Legg det til side. Sil marinaden og sett den til side. Ta vare på løkskivene.
Varm oljen i en stor, ildfast gryte. La løkskivene surre i oljen til de er myke, men ikke har fått farge, ca 5 min. Legg i kjøttet og stek det til det er brunet rundt om, ca 10 minutter.
Hell på marinaden og 1 1/2 dl buljong. Tilsett så skinkeflesk i terninger og krydre med salt og pepper. La alt koke opp og så fosskoke i 2-3 minutter.
Legg tettsluttende lokk på gryten og sett den inn i forvarmet ovn, 180 C. La den stå i ovnen til til kjøttet er mørt, 2 1/2 - 3 timer. Snu kjøttet en gang i halvtimen og kontroller samtidig at væsken ikke er fordampet. Tilsett om nødvendig litt vann eller mer buljong.
Ta kjøttet opp av gryten og skjær det i pene skiver. Legg skivene på et varmt serveringsfat. Smak om nødvendig sausen til med mer krydder og server det ved siden av kjøttet.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær