Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg oksefilet i ett stykke
salt
hvit pepper
paprika
salvie
4 dl kraft
Smørdeig:
150 g smør eller margarin
180 g hvetemel (3 dl)
3 ss vann
1/2 egg til pensling
Kjøttfarse:
1/2 egg
1 liten løk
150 g kalvekarbonade
100 g medisterdeig
1/2 dl finhakket kruspersille
1 dl fløte, muskatnøtt
hvit pepper
salt
Fjern sener som går på langs av fileten. Gni kjøttet inn med krydder. Legg det på rist over langpannen. Stek ved 175 C i ca 30 minutter.
Avkjøl fileten, kok ut pannen med kraften, sil den og smak sjyen til.
Bland smør og mel og vann til smørdeigen. Legg den kaldt en stund.
Pisk egget lett. Finhakk løk. Bland begge kjøttdeigene med løk, persille, fløte og halve egget (resten til pensling). Krydre.
Kjevle ut smørdeigen til en avlang leiv, ta av litt til gitter. Legg leiven på vannskyllet ovnsplate.
Legg fileten langs leivens langside og smør farsen over kjøttet. Rull deigen rundt så fileten blir helt dekket. Trill med en bakkelsspore resten av deigen i lange smale strimler og legg dem over som et gitter. Pensle rullen med resten av egget. Stek ved 225 C ca 20 minutter til skorpen har fått en fin farge. Kok opp sjyen og server den ved siden av.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær