Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ½ kg lettsprengt oksebryst
1 løk
2 laurbærblad
4 gulrøtter
4 persillerøtter
½ selleri
pepper
TILBEHØR
2 ss finrevet pepperrot
1 dl kremfløte
3 kokte rødbeter, ikke syltede
KRYDDERSMØR:
75 g smør
½ ts sitronsaft
1 ½ bunt persille
Legg kjøttet i en gryte med så mye vann at dette akkurat dekker. Kok langsomt opp, og skum deretter av. Tilsett så løk, litt pepper, samt laurbærbladene og la kjøttet koke under lokk på svak varme i ca 90 minutter.
Ta opp løk og laurbærblad. I mellomtiden har man gjort i stand grønnsakene, som nå legges i gryten. Kok videre ca 45 minutter.
Bland finrevet pepperrot med halvvispet kremfløte. Skjær skrellede, kokte rødbeter i skiver og hell pepperrotsausen over.
Rør smøret mykt, finhakk persillen og bland denne og sitronsaften i smøret. Form kryddersmøret til en rull og legg det kaldt noen timer, helst i kjøleskap.
Server kjøttet i skiver på et varmt fat. Tilbehøret legges opp porsjonsvis på et salatfat. Kryddersmøret tas fram og skjæres i skiver umiddelbart før servering.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær