Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kg sprengt oksebryst eller annet lettsaltet storfekjøtt
500 g rødbeter
750 g faste poteter
300 g gulrøtter
300 g små neper
300 g småløk
1 lite kålhode
salt
1 bunt persille til pynt
pepperrotsaus til servering
sennep til servering
Skyll det saltede kjøttet og legg det i en stor kasserolle. Hell på kaldt vann til det dekker.
Kok opp og fjern skummet på overflaten med en hullsleiv. La kjøttet trekke på svak varme med lokket på gløtt til kjøttet er mørt, 3-4 timer. Stikk i kjøttet med en stekegaffel. Den glir lett inn i kjøttet når det er mørt.
Når kjøttet er nesten mørt, etter 2-3 timer, begynner man med grønnsakene slik at alt blir ferdig samtidig.
Legg rødbeter med skall i kokende lettsaltet vann. Legg på lokk og la dem småkoke til de er møre, 30-45 minutter.
Skrell poteter, gulrøtter og neper og skjær alt i store terninger. Skrell småløken. Rens kålen og skjær den i smale båter.
Kok opp rikelig med lettsaltet vann i en stor kasserolle. Ha i poteter og løk og kok det i 10 minutter. Tilsett gulrøtter og neper og kok opp. Legg kålen på toppen og kok videre i ca 10 minutter til alt er så vidt mørt.
La grønnsakene renne av. Skrell rødbetene og skjær dem i biter. Skyll persillen, plukk av bladene og hakk dem fint.
Ta opp kjøttet og skjær det i skiver. Legg kjøtt og grønnsaker opp på serveringsfatet og dryss på persille. Server pepperrotsaus (se egen oppskrift) og sennep til.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær