Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g indrefilet
30 g pistasjenøtter
50 g smør
salt
pepper
2 sjalottløk
½ dl vann
2 dl kraft
2 dl fløte
½ ss maisenna
Renskjær kjøttet for sener og fett. Stikk halvparten av pistasjene inn i kjøttet ved hjelp av en strikkepinne og stapp dem inn med en finger.
Surr fileten med bomullshyssing. Brun kjøttet i forvarmet ovn ved 250 C i 5 minutter på hver side. Pensle med litt smør under bruningen. Demp varmen.
Hakk resten av pistasjene grovt og bland dem med resten av smøret, fordel det i et jevnt lag på kjøttet og krydre.
Skrell sjalottløkene og skjær dem i skiver, legg dem i stekefatet. Stek kjøttet ferdig ved 170 C i ca 15 minutter.
Slå på grillen og grill kjøttet i 2 minutter.
Ta det ut, la det hvile ca 15 minutter på en skjærefjel med et klede eller folie over.
Kok stekefatet med kraften, sil den og kok den opp med fløte, smak til med krydder og la det koke i 5 minutter.
Rør maisenna ut i litt kaldt vann og rør det inn i sausen. Serveres straks med tilbehør, for eksempel stekt østerssopp, smørdampede sukkererter, råstekte eller bakte poteter med crème fraîche.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær