Flere resulteter finnes under oppskriften
1,2 kg oksehale skåret i 1 ½ cm tykke skiver
hvetemel
4 gulrøtter
4 grener stilkselleri
3 løk
3 hvitløkfedd
4 ss smør
6 ss olivenolje
2 ½ dl hvitvin
1 kg tomater
2 ½ dl kjøttbuljong + litt til å øse over kjøttet
1 bunt persille
½ ts timian
½ ts oregano
2 laurbærblad
salt
svart pepper
Gremolata (krydderblanding):
2 sitroner
2 bunter persille
5 hvitløkfedd
Skjær gulrøtter, stilkselleri, løk og hvitløk i små terninger. Fres grønnsakterningene i smør under omrøring til de har fått farge. Dryss over salt og pepper.
Vend kjøttstykkene i hvetemel, brun dem i oljen i en stekepanne. Legg dem så over de freste grønnsakene.
Hell ut oljen av pannen og kok pannen ut med hvitvin. Sett stekovnen på 175 C.
Skåld og flå tomatene. Del dem i fire og fjern kjernene. Finhakk persillen, inklusiv stilkene. Hell kjøttbuljong i sjyen i pannen, tilsett hakket persille, timian, oregano, laurbærblad og tomat. Kok opp og smak til med salt og pepper.
Hell sausen over kjøtt stykkene. Kok opp retten på platen. Legg på lokk og sett den i stekeovnen. La den surre i 2-3 timer og øs buljong over ca hvert 30 minutt.
Gremolataen: Riv skallet på sitronen fint, finhakk persillen. Skjær hvitløkfeddene i små terninger. Bland alt. Legg det ferdig kokte kjøttet på et serveringsfat og øs over grønnsakene og sausen. Strø til slutt over krydderblandingen.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær