Flere resulteter finnes under oppskriften
175 g langkornet ris
salt
500 g oksekjøtt, flatbiff eller ytrefilet
1 blomkålhode
1 grønn paprika
1 lite stykke slangeagurk i terninger
125 g grønne bønner eller 1 boks bønneskudd
1 fedd hvitløk
2 ss maisennamel
salt
pepper
2 ss olje
Saus:
2 ss maisennamel
2 1/2 dl buljong
2 ss eddik
1/2 ss soyasaus
1 ss honning
2 ss sennep
hakket pickles
1/2 ss tomatpuré
Kok risen i rikelig lettsaltet vann 12-14 minutter. Sil vannet fra, spyl risen med varmt vann og damp den tørr.
Skjær kjøttet i pene terninger.
Rens paprikafrukten og skjær den i terninger. Skjær bønnene i mindre stykker. Bruker du bønneskudd skal disse være hele.
Del blomkålhodet i buketter som kokes i lettsaltet vann ca 5 minutter.
Knus hvitløk og bland den med maisennamel, salt og pepper. Vend kjøttstykkene i melet og brun dem lett i olje.
Tilsett sausen, som lages ved å røre sammen de forskjellige ingrediensene.
Kok det hele til sausen tykner. Tilsett blomkålbukettene og de øvrige grønnsakene.
Kok videre ca 10 minutter.
Server retten i et dypt fat med risen til.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær