Flere resulteter finnes under oppskriften
1 stor oksehale
1 dl hvetemel
3 ts salt
1 ts pepper
4 ss olje
4 store løk
4 store gulrøtter
4 stilker stangselleri eller 1/2 sellerirot
1/2 flaske rødvin
2 laurbærblad
200 g friske sjampinjonger
1 bunt persille
Be slakteren om å dele oksehalen i leddene.
Vend stykkene i en blanding av mel, salt og pepper. Brun dem sammen med store stykker løk.
Legg stykker av renset gulrot og selleri i gryten.
Hell rødvin i gryten og legg laurbærblad på toppen. La retten surre til kjøttet er mørt, ca 3-4 timer.
Ta laurbærbladene opp og la rensede sjampinjonger surre med de siste 5 minuttene.
Dryss rikelig klippet persille over retten før servering.
Serveres rykende varmt med kokte poteter eller potetstappe.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær