Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g lammelever
1 ½ ss margarin eller smør
1 ts salt
nymalt pepper
200 g ferske eller hermetiske sjampinjonger
2-3 løk
2 ss margarin eller smør
1 dl vann
2 ss hvetemel
1 dl melk + 1 dl fløte
1 ts basilikum eller estragon
1-2 ss soyasaus
hvitløk
Skjær bort eventuelle hinner og grove ganger på leveren og skjær den i strimler eller store terninger. Brun fettet i en stekepanne. Legg i leverbitene, eventuelt halvparten om gangen, og brun dem på alle sider på middels sterk varme. Krydre med salt og pepper. Legg over i en gryte
Skyll og skjær de ferske sjampinjongene i skiver. Hell kraften av de hermetiske. Skrell og skjær løken i skiver. Legg soppen i en gryte, la en del av væsken koke inn før fettet has i. Fres soppen i 5-10 minutter, legg i løken og la den frese med.
Brun i mellomtiden leverstrimlene, spe pannen med litt varmt vann. Hell lever og sjy i gryten.
Rør ut melet med litt av melken. Hell jevningen og resten av melk og fløte i gryten, rør om. La retten koke i 3-5 minutter. Smak til med støtt urtekrydder, soyasaus og eventuelt presset hvitløk.
Server kokt ris eller kokte poteter til, kålsalat eller grønn salat.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær