Flere resulteter finnes under oppskriften
1 tunge, 1-1 ½ kg
evt. 1 ½ ts salt pr liter vann
8-10 allehåndekorn
1 gulrot
1 løk eller 1 liten purre
Tunge selges vanligvis lettsaltet eller fersk. Er tungen hardt saltet, bør den legges i rikelig med kaldt vann noen timer.
Legg den lettsaltede eller utvannede tungen i et kokekar og hell på kaldt vann til det dekker. Er tungen fersk, mål opp vannet og tilsett salt. Kok opp og skum godt av. Tilsett krydder, gulrot og løk eller purre skåret i biter.
Kok under lokk på svak varme. Prøv med en strikkepinne eller prøvenål om tungen er mør.
Omtrentlig koketid for storfetunge er 2 ½ - 3 timer, i trykkoker ca 50 minutter.
Ta opp tungen og skjær et snitt i skinnet og trekk det av. Skal tungen serveres kald, bør den avkjøles i kraften. Skjær tungen fra roten mot spissen i tynne, skrå skiver.
Server kokte poteter, potetmos, kokte grønnsaker, for eksempel erter, bønner, gratinerte tomater.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær