Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g flatbiff
4 ss hvetemel
salt
pepper
100 g smør
3 hakkede løk
1-2 ss paprika
6 dl kraft
3 ss tomatpuré
2 poteter
Syltet slangeagurk:
1 kg slangeagurk
1000 g salt
1 l vann
1 l eddik
2 ss pickleskrydder
Skjær kjøttet i små stykker. Vend dem i en blanding av mel, salt og pepper.
Stek kjøttet i smør i ca 5 minutter, ved ikke for sterk varme. Ta kjøttet opp av pannen og stek løken i resten av smøret. Tilsett paprika og spe med kraften. Rør godt til det tykner.
Tilsett tomatpuré og potetene som er skåret i skiver. La det hele koke ca 30 minutter til potetene er helt kokt ut. Vi kan nå sile sausen, men det er ikke nødvendig.
Ha kjøttet i sausen og la retten koke til kjøttet er mørt.
Syltet slangeagurk: Rør saltet ut i vannet. Skjær agurken i tykke skiver og legg dem i saltlaken i 48 timer. Ta dem opp og skyll dem i vann. Tørk dem godt. Legg dem i en krukke. Kok eddiken med krydder og avkjøl. Hell laken over agurkene.
Server tsjekkiske gulasjen med syltet slangeagurk, salat og poteter eller ris.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær