Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg benfri oksestek av mørbrad eller isbenstek
Marinade:
3 dl rødvin
1 dl vann
2 ss tomatpuré
2 laurbærblad
4-6 grovstøtte pepperkorn
2 små auberginer
4-6 tomater
salt
pepper
olje til bruning
Surr steken så den får pen form. Den blir da lettere å brune.
Bland alle ingrediensene til marinaden, hell den over kjøttet og la det trekke et paar timer. Snu det av og til.
Ta kjøttet opp av marinaden og brun det på begge sider.
Legg kjøttet i ildfast form, dryss på salt og pepper og hell litt av marinaden over. Dekk med lokk og kok kjøttet i ovn til det er mørt, ca 1 1/4 time ved 175 C midt i ovnen.
Skjær auberginene i skiver og brun dem lett.
La auberginer og halve, flådde tomater koke med kjøttet den siste halve timen. Spe eventuelt med mer marinade.
Server kjøttet i sausen. Spaghetti, makaroni eller råstekte poteter serveres til.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær