Flere resulteter finnes under oppskriften
3 biffer
2-3 ss margarin/olje
salt
pepper
Indrefilet, ytrefilet og entrecôte av storfe, elg eller reinsdyr egner seg til biff. Godt mørnet mørbrad og flatbiff kan brukes. Beregn ca 175 g biff pr. person. Skjær kjøttet fri fra hinnen. La kjøttet bli romtemperert før steking.
Stek i margarin eller i 1 ss margarin og 1 ss olje. La fettet bli varmt i stekepannen før biffen legges i. Stek biffene i ca 2 minutter på hver side på middels sterk varme. Tykke biffer og biff med fettmarmorering må etterstekes i noen minutter til på svak varme. Ha i salt og nykværnet pepper.
Ved å trykke på biffen kan du vite hvor mye stekt biffen er. Gir biffen etter for trykk og kjennes løs ut, er den rød inni. Biffen vil kjennes fastere etter hvert som den blir varmere inni. En biff kjennes fast når den er grå tvers gjennom.
Biff serveres vanligvis nystekt. Gjør alt tilbehøret ferdig før biffen stekes. Server biff med spennende saus eller kryddersmør sammen med kokte eller bakte poteter og grønnsaker eller salat.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær