Flere resulteter finnes under oppskriften
1/2 kg spettefileter
1 bunt dill
salt
1 1/2 dl tomatjuice
Garnityr:
4 tomater
1 dl majones
1 dl fløte
1/2-1 ss revet pepperrot
salt
paprika
1/2 slangeagurk
1 grønn paprika
1 sitron
Ta unna noen pene dilldusker til pynt. Resten legges i bunnen av en gryte.
Ha salt på fiskefiletene, og legg dem løst sammenrullet oppå dillen.
Hell på tomatjuice, la gryten komme opp i mot kokepunktet, og siden trekke over svak varme i 6-8 minutter under lokk. Fisken avkjøles i gryten.
Skjær lokk av tomatene og ta ut den bløte innmaten. Hvis dette gjøres om morgenen kan man ta med tomatinnmaten i fiskegryten.
Bland majones med stivpisket fløte. Smak til med pepperrot, salt og paprika. Fylles i tomatene.
Arranger fiskerullene på litt dypt fat, og hell noe av tomatsjyen over. Pynt med fylte tomater, dill, agurk, paprika ringer og sitronbåter.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers