Flere resulteter finnes under oppskriften
6 mellomstore flyndrer
salt
pepper
2 løk
litt timian
1 laurbærblad
2 dl tørr hvitvin
1 kg modne tomater
1 fedd hvitløk
1 ss smør eller olje
paprika
Filetér fisken. Kok kraft på hode og ben med 2 dl vann, salt, 1 løk i skiver, timian og laurbærblad. Sil kraften.
Dryss litt salt på filetene og rull dem sammen. Sett dem tett sammen i en flat gryte.
Tilsett hvitvinen og hell på kraft til det står over fisken.
Damp fisken mør. Det tar bare noen minutter. Ta gryten av varmen.
Damp 1 finhakket løk og knust hvitløk i smør. Flå tomatene og skjær dem i båter. Ha dem i pannen sammen med løken. Hell kraften fra fisken i og la det koke uten lokk til tomatene er helt kokt ut og sausen jevn.
Smak til med salt, pepper og paprika. Legg fisken i og varm den forsiktig.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers