Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g ferske eller dypfryste fileter av rødspette
salt
pepper
2 ss smør
det hvite av en purre
1 løk
250 g sjampinjonger
1 1/2 ss hvetemel
2 dl fløte
100 g mild ost i terninger
1 dl tørr hvitvin eller eplemost
Garnityr:
8-10 flådde tomater
1 bunt persille
Skyll og tørk fiskefiletene. Drypp litt sitronsaft over og strø dem med salt og pepper.
Legg filetene i et smurt ildfast fat, dekk med folie og sett det i ovnen. Stek retten i 15-20 minutter ved 190 C varme.
Rens og hakk løken og sjampinjongene og skjær purren i fine ringer. Surr alt i stekepanne ved ikke for sterk varme. Dryss hvetemel over og spe med fløte til det blir en jevn stuing.
Hell forsiktig kraften fra den ferdigkokte fisken og spe den i stuingen. Tilsett hvitvin eller eplemost og smak til med salt, pepper og litt sitronsaft. Rør i små osteterninger.
Ha stuingen over fisken og legg alt sammen over på et fat. Flå tomatene ved å dyppe dem et øyeblikk i kokende vann. Legg dem rundt kanten på fatet og dryss persille over.
Server kokte poteter eller ris til fiskeretten. En grønn salat smaker også godt til.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers