Flere resulteter finnes under oppskriften
2 dl langkornet ris
1 ts salt
4 dl vann
400 g spettefilet
salt
sitron
olje til fritering
1 boks fruktcocktail, ca 425 g
Frityrrøre:
2 dl hvetemel
1/2-1 ts karri
1/2 ts salt
1 1/2 dl melk, øl eller vann
1 stivpisket eggehvite
Kok risen med salt og vann i ca. 18 minutter, eller følg anvisningen på pakningen.
Skjær fiskefiletene i brede strimler, ha på salt og sitronsaft.
Rør sammen mel, karri, salt og væske til frityrrøren. La den stå og svelle litt. Bland inn eggehviten.
Varm opp oljen til 180 C.
Dypp fiskestrimlene i frityrrøren, og la dem koke - noen om gangen - i oljen til de har fått pen farge. Legges til avrenning etter hvert på kjøkkenpapir.
Legg den løskokte risen i bunnen av serveringsfatet, plasser fisken oppå sammen med godt avrent fruktcocktail.
Det smakes ekstra godt å servere fruktcocktail varm. Den varmes i noe av sin egen kraft, gjerne fiffet opp med litt konjakk.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers