Flere resulteter finnes under oppskriften
1/2 kg rødspettefileter
1 ss sitronsaft
4 ss hvetemel
1 ts salt
pepper
2 ss smør eller margarin
100 g reker
sitronskiver
dill
Sjampinjongfyll:
150 g sjampinjong
2 ss smør eller margarin
1 ss hvetemel
2 dl fløte
salt
pepper
Tin dypfryste rødspettefileter så mye at de kan skilles fra hverandre.
Drypp dem med sitronsaft, la dem ligge og trekke litt.
Rens og vask soppen, skjær den i skiver. Damp den i smør, dryss på hvetemel og spe med litt fløte.
La stuingen koke ca 15 min, til den er tykk og smak den til med salt og pepper.
Legg fiskefiletene sammen to og to med stuing i mellom.
Vend fiskefiletene i hvetemel som er krydret med salt og pepper.
Stek filetene gylne og sprø, ca 4-5 minutter på hver side.
Anrett dem på varmt fat med reker, sitronskiver og dill.
Server rødspettefiletene med grønn salat og kokte eller råstekte poteter til.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers