Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g renskåret rødspettefilet
1 ss salt
2 eggeplommer
4 dl kremfløte
2 eggehviter
salt
kvernet hvit pepper
fyll:
1/2 kopp hakkede reker
1/2 kopp frest hakket løk
1/4 kopp hakkede blåskjell
saus:
2 dl tørr hvitvin
1 dl god eplesaft
1 sjalottløk
2 dl fiskekraft
3 dl kremfløte
salt
kvernet hvit pepper
evnt. ørlite presset sitron
Gjør i stand og bland sammen ingrediensene til fyllet. Skjær fisken i grove terninger. Røres seig med salt. Has i en hurtigmikser og kjøres til farse med eggeplommer og så fløten. Halvpisk eggehviter og skjær dem inn. Smak til. La farsen stå kaldt en times tid. Del farsen i 8 deler. Ha en skje fyll på hver og brett farsen rundt fyllet. Form til avlange "boller".
Ta fram en vid kjele. Hell i vann og litt salt. Varmes til ca 50 C. Legg bollene i vannet. Varm opp til 80 C (termometer). Snu dem med jevne mellomrom. Legges over på kjøkkenpapir. Legg bollene i smurt, ildfast form. Varm ovnen til 200 C.
Lag sausen:
La hvitvin, eplesaft og hakket sjalottløk få koke opp og reduseres (koke inn) til halvparten. Tilsett fiskekraft og kok inn til halvparten. Slå i fløte og la sausen koke seg passe tykk. Ha sausen i en hurtigmikser og kjør den sammen med (usaltet) smør. Sil sausen tilbake i kjelen. Smak til med salt, pepper og evnt. sitron. Sett formen i ovnen og la den stå noen minutter til bollenene får lett gyllen overflate. Server gullflyndre med kokte grønnsaker og toast, reker og blåskjell - og den gode sausen.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers