Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g spettefisk
3 store gule løk
4-5 stenger selleri
1 ts grovknuste korianderfrø eller 3/4 ts malte
1/2 ts salt
2-3 ss smør eller margarin
1 terning fiskebuljong
2-3 dl vann
1/2 liten rød paprika i tynne strimler
Tin fisken hvis den er dypfryst.
Skrell og del løkene i to. Skjær dem i skiver. Rens og skjær sellerien i tynne skiver.
Del filetene på langs. Strø koriander og salt på kjøttsiden. Rull filetene sammen og fest dem med tannpirkere. Brun rullene raskt i gryten med halvparten av smøret, men ta dem opp og legg til side før de er gjennomstekte.
Fres løk og selleri i gryten med resten av smøret. Strø smuldret buljongterning over, hell på vann og la småkoke til løk og selleri er myke. Spe med mere vann om nødvendig. Legg de brunede fiskerullene ned i grønnsakrøren, sett lokk over og la alt trekke i et par minutter.
Strø paprikastrimler over og server straks med kokte poteter eller ris.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers