Flere resulteter finnes under oppskriften
rødspettefileter
olivenolje til steking
sitron
frisk koriander
frisk basilikum
2 halvmodne bananer
1 sjalottløk
litt hvitvin
Lag en urtepuré av koriander og basilikum i en morter. Salt fisken.
Stek den gyllenbrun i varm olivenolje, ta den opp og hold den varm.
Stek bananene, delt i to på langs, til de får en fin skorpe. Ta dem opp og legg en banan på hver filet.
Bruk høy temperatur når du lager sausen. Fres løken raskt, hell på vin og ha i urtepureen og kok inn til ønsket konsistens. En skvis sitron og retten er ferdig.
Server gjerne med langkornet ris til.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers