Flere resulteter finnes under oppskriften
4 flyndrefileter
2 ts salt
1/2 dl hvetemel
1 egg
1 dl malt brød eller griljernmel
smør eller margarin til steking
Salaten:
1 boks krabbe naturel, ca 200 g
150 g majones
1 ss norsk chilisaus
karri
sitron
litt konjakk eller sherry
dill til pynt
Start med å lage krabbepynten: Rens krabben. Smak til majonesen med chilisaus, karri, presset sitron og litt konjakk eller vin. Bland inn krabben.
Tørk av fiskefiletene, gni inn med salt og dobbeltpaner, dvs: Vend dem først i mel, så i sammenpisket egg og til slutt i griljernmel. La fisken ligge en stund så paneringen fester seg.
Brun filetene i pannen, 6-7 minutter på hver side er passe. Ikke bruk sterk varme, da brenner paneringen seg.
Legg fisken på varmt fat. Brun litt ekstra smør i pannen og hell over. Pynt med krabbemajonesen.
Som tilbehør anbefales kokte poteter og salatbolle. Gjerne en skål med sitronbåter, del sitronen i fire, slik at det blir en real båt å holde i hånden.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers