Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g flyndrefileter
1/2 ts salt
1 klypekajennepepper
3 ss smør eller margarin
2 ss finklipt dill
2 ss finhakket persille
5 cm purre i strimler
4 ss tørr hvitvin
dillkvister til pynt
Rens og fileter fiskene, eller kjøp ferdige flyndrefileter. Dryss filetene med salt og litt kajennepepper.
Rør sammen smør eller margarin, krydderurter og purre. Alt kan hakkes og blandes i en food processor eller hurtigmikser. Smør urtesmøret på filetene og rull dem sammen.
Riv av stykker av aluminiumsfolie, ett pr. porsjon. Sett 3-4 rulader på hvert ark. Hell på vinen og pakk aluminiumsfolien sammen til tette pakker.
Sett pakkene i en langpanne og la dem stå midt i stekeovnen ved 250 C i ca 15 minutter.
Sett pakkene på varme tallerkener sammen med en bakt potet og et par sitronbåter. Åpne pakkene like før servering og pynt med en dillkvast.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers