Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g rødspettefilet
salt
sitron
2 ss smør eller margarin
3 ss hvetemel
1 boks krabbe, ca 100 g
1 boks asparge, ca 225 g
2 dl fløte
1 eggeplomme
salt
hvitpepper
Ha salt på fisken, og legg den i godt smurt ildfast form. Drypp over med sitron.
Trekker under lokk eller folie i ovnen ved 225 C i ca 15 minutter.
Fres 1 1/2 ss smør med melet, og spe med kraften fra krabbe og aspargesboksene, og kraften som har dannet seg i fiskeformen. Pisk sammen fløte og eggeplomme, og rør det inn i sausen. Smak til med salt og pepper.
Rens krabbekjøttet, og legg det over fisken i formen. Fordel aspargesen oppå, og hell over sausen.
La formen stå i ovnen til sausen har fått fin farge.
Som tilbehør anbefales kokte poteter eller hvitt brød, og en frisk salatbolle eller agurksalat.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers