Flere resulteter finnes under oppskriften
1 flyndre på ca. 1,5 kg
salt
pepper
1 dl hvitvinseddik
2 dl kremfløte
kjørvel
persille
estragon
dill
Skrap, rens og skyll flyndren.. Tørk den inn- og utvendig med husholdningspapir. Salt og pepre. Stek den i en smurt langpanne i stekeovnen ved 200 C i ca. 40 minutter. Legg den deretter på et varmt fat. Dekk til med folie mens du lager sausen.
Kok ut langpannen med hvitvinseddik. Rør rundt med en visp slik at alle de gode smaksstoffene løses opp og blir med. Sil eddiken og hell den over i en liten kjele. La eddiken koke inn uten lokk inntil det gjenstår 1/4 mengde. Spe litt etter litt med tykk kremfløte og la sausen koke inn litt mer. Bland i krydderurtene - om vinteren tørkede eller frosne, om sommeren friske, hakkede. Litt salt trengs nok også i sausen.
Ifølge den orginale oppskriften til den franske mesterkokken Alain Chapel skal flyndren dekkes med saus og settes inn i varm stekeovn ved 275 C et lite øyeblikk, men mange foretrekker å servere sausen for seg.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers