Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g rødspettefilet
sitronsaft
2 dl vann
1 dl tørr hvitvin
salt
Hummersaus:
1 pk. dypfryst hummersuppe (bisque)
2 1/2 ss hvetemel
1 dl kremfløte
1 dl fiskekraft
asparges og dill til garnityr
Tin evt. dypfryst fiskefileter, og drypp sitronsaft over. Rull fiskefiletene sammen og legg dem i en vid kasserolle med skjøten ned.
Hell van og vin over fisken, dryss på salt, og damp filletene ved svak varme i 5-8 minutter.
Varm hummersuppen langsomt over svak varme.
Lag jevning av hvetemel og fløte, og rør den i suppen sammen med kraft fra fiskefiletene.
La suppen koke til den er som en tykk saus. Smak den eventuelt til med litt konjakk.
Anrett fiskerullene på varmt fat, hell sausen over, og legg asparges i sausen. Pynt med dill. Serveres nylaget med kokt ris.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers