Flere resulteter finnes under oppskriften
2 mellomstore flyndrer, helst rødspette
hvetemel
salt
pepper
50 g smør til steking
100 g rensede reker
2 ss kapers
1 agurk
1 ss smør
salt
sitron
persille
Fileter flyndrene og behold skinnet på. Er de helt ferske, kan skinnet snittes forsiktig på tvers med en skarp kniv. Vend filetene i hvetemelet tilsatt salt og pepper. Vær forsiktig med saltet da kapersen ofte er ganske salt. Stek filetene brune i smør.
Del en agurk på langs. Del den op igjen i stykker på 5-6 cm. Ta ut frøhuset med en teskje, slik at du får fire like båter. Damp disse i litt vann i 2 minutter, tilsatt salt og smør.
Rist reker og kapers raskt i smør.
Anrett flyndrefiletene på tallerken, fyll reker og kapers i agurkbåtene. Server med kokte eller stekte poteter og brunet smør. Pynt med sitron og rikelig hakket persille.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers