Flere resulteter finnes under oppskriften
8-10 rødspettefileter
salt
pepper
1-2 fedd hvitløk
3 løk
4 tomater
2 sitroner
2 ss olje
1 ts oregano
salt
pepper
1 dl hvitvin eller eplemost
Flå tomatene ved å dryppe dem ca 10 sekunder i kokende vann. Trekk skinnet av.
Skjær tomater og løk i båter, hakk hvitløken fint. Damp grønnsakene noen min. i olje og legg dem over i ildfast fat.
Krydre med salt og pepper, samt oregano.
Dryss fiskefiletene med salt og pepper og legg dem i fatet over grønnsakene. Skjær sitronen i tynne skiver. Legg dem i fatet til fisken.
Hell hvitvin eller eplemost over og dekk fatet med lokk eller aluminiumfolie og sett det i ovnen ned 200 C i ca 30 min.
Server retten i det ildfaste fatet med kokt ris til.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers