Flere resulteter finnes under oppskriften
1 gulrot
2 stilker selleri, snittet
1/2 purre, snittet
2 dl vann
1/4 ts estragon
500 g. flyndre
1/2 ts salt
pepper
1 dl fløte
1 1/2 ss hvetemel
100 g sukkererter
1 ss sitronsaft
persille
Legg gulrøtter, selleri og purre i en vid kjele. Tilsett vann. La det koke opp. Tilsett en liten klype frisk eller tørr estragon. Dryss litt salt og pepper på fiskefiletene og rull dem sammen. Legg dem over grønnsakene. Kok forsiktig under lokk i 4-5 minutter til fisken er ferdig. Ta fisken opp. Rør fløte og mel til jevning og tilsett under omrøring. Ha i sukkerertene og la sausen koke i 5 minutter. Smak til med sitronsaft. Legg fisken tilbake i sausen og la alt bli gjennomvarmt. Server retten med poteter.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers