Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g filet av rødspette, flyndre eller annen flatfisk
150 g sjampinjong
1 ss finhakket sjalottløk
2 ss smør eller margarin
1 ss olivenolje
1 ts presset sitronsaft
salt
pepper
2 dl tørr hvitvin
Vinsaus:
2 1/2 dl fiskekraft
2 ss smør eller margarin
2 ss hvetemel
1 dl fløte
1 eggeplomme
3 ss smeltet smør eller margarin
salt
pepper
1/2 ts presset sitronsaft
Garnering:
100 g rensede reker eller 200 g urensede
1/2 dl finhakket kruspersille
Skyll soppen hurtig, hakk den fint. Legg til side 10 hatter til garnering. Fres sopp og løk i smør, hell på olje. Rør om, tilsett sitronsaft.
Smør et ildsikkert fat med stekesjy fra soppen. Brett sammen fiskefiletene, legg dem i lag over bunnen, krydre. Legg på sopp og løk og hell over vinen, spe eventuelt med vann.
Dekk formen med aluminiumsfolie og stek ved 200 C i 15-20 minutter.
Ta ut fatet og sil fra kraften i en kjele. Kok den inn til ca 2 1/2 dl. Gni sammen til en smørkule smør og mel og legg den i den kokende kraften. Rør godt om, kok opp. Tilsett vel halvparten av fløten. Kok i ca 5 minutter. Rør eggeplommen sammen med resten av fløten, og hell den i sausen. La sausen trekke under stadig røring så den blir fyldig. Trekk kjelen til side.
Rør til slutt inn 3 ss smeltet smør. Smak til med krydder og sitronsaft. Hell sausen over fisken. Garnere.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers