Flere resulteter finnes under oppskriften
100 g (1 1/4 dl) langkornet ris
4 store eller 8 små fileter av rødspette eller sjøtunge
salt
100 g reker
2 ss smør eller margarin
1 ss melk
Garnering:
små agurkstaver
paprikapulver
Rekesaus:
2 ss smør eller margarin
3 ss hvetemel
3 dl melk
salt
hvit pepper
2 ss kremfløte
grovhakkede reker
Kok risen i lettsaltet vann i 12-14 minutter. Sil vannet fra. Ønsker dy risen gyllen så ha i litt safran eller gurkemeie i kokevannet.
Dryss litt salt på fiskefiletene.
Fordel rekene på fiskefiletene, brett dem i to eller tre.
Legg dem i ildfast fat med smør og melk.
Lag hvit saus av smør, mel og melk. Smak den til med salt og pepper, tilsettes fløte og reker.
Arranger fisken på en seng av ris. Garner med agurk og paprikadryss. Server rekesausen til.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers