Flere resulteter finnes under oppskriften
4 rødspettefileter, eller annen type flyndre, ca 500 g
1 presset hvitløkfedd
1 ts garam masala
1 ts chilipulver
¼ ts gurkemeie
½ ts salt
1 ss finhakket frisk koriander
1 ss vegetabilsk olje
2 ss sitronsaft
revet gulrot, tomatbåter og limeskiver til pynt
Kle en ildfast tallerken eller panne med folie. Skyll fisken under kaldt, rennende vann, tørk filetene med husholdningspapir og legg dem på stekefatet.
Lag krydderblandingen ved å ha hvitløk og garam masala i en liten bolle. Rør i chilipulver, gurkemeie, salt og finhakket koriander. Rør forsiktig inn oljen under stadig omrøring. Tilsett sitronsaft, bland godt og sett til side. Forvarm stekeovnen på sterk varme.
Senk varmen til middels. Bruk en bakepensel og stryk krydderblandingen jevnt på fiskefiletene på begge sider. Stek fisken på hver side i 5 min. Drypp med saften som samler seg i bunnen av pannen, inntil fisken er gjennomstekt.
Legg fiskefiletene på et serveringsfat. Pynt med revet gulrot, tomatbåter og limeskiver. Serveres umiddelbart, gjerne med naan-brød til.
Ønsker du en sterkere smak til denne indiske fiskeretten, stryk krydderblandingen på fiskefiletene ca 1 time før steking.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers