Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g flyndrefilet
salt
pepper
sitronsaft
1 pk nudler
2 store løk
3 ss smør
1-2 ts karri
1/2 ss hvetemel
3 dl kraft
litt kajennepepper
1 egg
brødrasp
persille til pynt
Skjær fisken i firkantede stykker. Gni dem med sitronsaft og dryss litt salt over. La dem ligge kjølig 15-20 minutter.
Kok nudlene i lettsaltet vann til de er møre og la dem renne godt av.
Skjær løken i ringer og damp dem i 1 ss smør. Tilsett karri etter smak.
Dryss melet over, spe med kraften og kok sausen godt opp. Smak til med salt, pepper og kajenne og hold sausen varm.
Vend fiskestykkene i sammenpisket egg og deretter i brødrasp tilsatt salt og karri, og stek dem lysebrune.
Bland nudlene i sausen og hell det over på varmt fat. legg fisken oppå.
Pynt med persille og server straks.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers