Flere resulteter finnes under oppskriften
ca 500 g flyndrefilet
300 g reker med skall
4 dl vann
1 gulrot
1 løk
2 ss tomatpuré
1 sjalottløk
1 ss smør eller margarin
1 dl whisky
3 dl tørr hvitvin
Saus:
2 ss smør
2 ss hvetemel
1 dl kremfløte
salt
Rens rekene. Del gulroten i mindre biter og skrell og grovhakk løken. Kok opp vannet sammen med gulrot, løk, rekeskall og tomatpuré. La det koke i va 15 minutter. Sil kraften.
Skrell og finhakk sjalottløken. La den surre i smøret eller margarinen i en lav, vid kjele. Ha rekene i. Hell whiskyn over og tenn på.
Legg i fiskefiletene. Hell i vinen og la fisken trekke under lokk i 3-5 minutter eller til fisken er kokt.
Legg fisk og reker over på et serveringsfat og hold dem varme under aluminiumsfolie.
Bland rekekraften med fiskekraften i kjelen. Kok opp og kok kraften inn til det halve. Rør smøret og melet sammen og visp smørjevningen i kraften. Tilsett fløten. La sausen småkoke i 6-10 minutter. Smak til med salt.
Hell den varme sausen over fisk og reker. Server kokte poteter til.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers