Bruksanvisning
Rens og fileter flyndrene. Filetene må så flås. Gjør dette med en tynn, skarp kniv, av samme type som ved filetering. Hold fast i spissen på fileten mens kniven skyves fremover under fiskekjøttet.
Når flyndrene er filetert, saltes og pepres de lett. Rull filetene sammen til små ruletter, med den peneste filetsiden ut.
Smør bunnen av en vidbunnet kjele med smør. Finhakk sjalottløken og dryss denne i bunnen av kjelen. Plasser rulettene i kjelen og hell over hvitvin. Dekk med lokk. Damp fisken i hvitvin i 5 minutter.
Ta rulettene ut og hold dem varme. Tilsett fiskekraft i kjelen og kok inn til halv mengde. Rør ut maisenna i litt kaldt vann og jevn sausen.
Bland fløte og eggeplomme. Slå blandingen i sausen og varm til kokepunktet. Kutt sjampinjongen i skiver og rist den lett, uten at den får farge. Ha den i sausen sammen med reker rett før servering.
Pynt med persille og sitron. Retten kan serveres med kokte poteter, men en god potetpuré er muligens aller best.