Flere resulteter finnes under oppskriften
300 g rødspettefileter
50 g gulrot i skiver
50 g purre i skiver
1 1/4 dl tomatjuice
1 1/4 dl fiskebuljong
Saus:
Kraften fra fisken
1 ts maisenna
1 ss sennepspulver
1/2 dl finhakket persille
Rull sammen flyndrefiletene, og legg dem i bunnen av en kjele. Ha i grønnsakene, og hell væsken over. Kok opp, skru ned, og la fisken trekke 8-10 min. Ta opp fisken, og hold den den varm. Avkjøl hurtig (i fryseren) 1/2 dl av kraften, og rør maisenna ut i den. Kok opp resten av kraften i kjelen, og rør inn maisennablandingen. Tilsett sennepspulver, og rør godt. Legg fisken i, og la den bli varm. Dryss persille i rett før servering. Kokte poteter er tilbehør.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers