Flere resulteter finnes under oppskriften
1 pk fryst spette tines, ca 400 g
1 ss olje
salt
pepper
400 g fersk sjampinjong
1 dl kremfløte
2 esker taffelost, á 125 g
1 dl karse
Tørk spettefiletene i husholdningspapir. Pensle dem med olje og legg dem i bunnen på et ildfast fat. Krydre rikelig.
Sett fatet i ovnen ved 200 C i ca 15 minutter, retten skal være gjennomvarm, men ikke ferdig.
Rens sjampinjongen, skjær den i tynne skiver og surr den i kremen i en stekepanne, krydre.
Dryss 1/3 av sjampinjongen over fisken, resten røres sammen med taffelosten og fordeles over fisken.
Sett fatet i ovnen igjen og gratiner ytterligere i ca 15 minutter, eller til osten er gyllen og begynner å boble.
Dryss karse over før serveringen.
Server med kokt ris eller ferske dillpoteter. Grønnsalat eller råkostsalat.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers