Flere resulteter finnes under oppskriften
2 flyndrer á ca 600 g
2 sjalottløk
8 store ferske sjampinjonger
5 hele hvite pepper
2 kruspersillekvaster
1 dl tørr hvitvin
salt
hvit pepper
1 1/2 dl vann
smør til formen
1 dl kremfløte
2 eggeplommer
50 g smør
1 ss presset sitronsaft
Rens og fileter fisken. Rens løk. Rens sjampinjongene og skjær hele hatten fra stilken på hver sjampinjong.
Kok karft av fiskeskrovet sammen med løk, sjampinjongstilkene, pepper, persille, vin, salt og vann. Kok ca 20 minutter. Sil kraften.
Krydre filetene med salt og pepper og legg dem med buksiden opp, i et ildfast smurt fat. Hell på kraft, ca halvt opp på filetene. Varm først opp fisken i fatet oppå kokeplaten, sett så fatet i ovnen ved 200 C i ca 6 minutter.
Kok inn resten av kraften til ca 1/2 dl til sausen, bland denne med fiskekraften fra fatet når fisken er ferdig.
Tilsett fløten og legg i sjampinjonghattene. Kok sausen ca 5 minutter. Ta opp sjampinjonghattene og legg dem over fiskefiletene. Ta sausen av varmen og rør inn piskede eggeplommer.
Legere sausen med smør og smak til med sitronsaft. Hell sausen over fisken.
Server med kokt ris eller små dampkokte poteter.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers