Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g flyndrefilet
4 ss hakket dill
4 ss hakket persille
2 ss hakket karse
2 ss hakket gressløk
3 ss finstrimlet purre
3 dl tørr hvitvin
1 dl vann
3 dl kremfløte
1 1/2 ss sitronsaft
1/2 ts salt
1-2 ss smør
Legg purrestrimlene i en lav, vid kjele. Skyll og tørk fiskefiletene. Brett dem doble og legg dem på purren. Hell på vin og vann, og la fisken trekke under lokk på svak varme i ca 5 minutter.
Ta fiskefiletene opp med hullsleiv og legg dem over på et fat. Dekk med aluminiumsfolie.
La fiskekraften koke inn til det er knapt 1/2 dl igjen. Tilsett fløten og la sausen koke videre til den er tykk og igjen er kokt inn til det halve. Tilsett alt det kryddergrønne. Smak til med sitron og salt, og rund av smaken med en klatt kaldt smør.
Hell sausen over fisken, og server ris eller kokte poteter og en grønn salat til.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers