Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g flyndrefileter
1 ts smør eller margarin
1 liten purre
1 rød paprika
1/2 slangeagurk
2 ss vann
2 ss sitronsaft
1 hvitløkfedd
1/2 ts salt
Saus:
1/2 ss fransk sennep
1/2 dl lettrømme
1/2 dl melk
Smør en lav, vid kjele. Legg i flyndrefiletene.
Vask purren og skjær den i strimler. Rens paprikaen for frø og skjær den i ringer. Skjær agurken i skiver. Legg grønnsakene lagvis over fisken. Tilsett vann, sitronsaft, presset hvitløk og salt. La fisken trekke under lokk i 10-12 minutter eller til den er kokt.
Bland ingrediensene til sausen. Hell sausen over fisken i kjelen og server straks, gjerne med ris eller varm pariserloff til.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers