Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g flyndrefilet
2 ss smør eller margarin
1-2 middelstore løk
1-2 fedd hvitløk
50 g sopp
1 ts støtt ingefær
1/4 ts chilipulver
1 ts gurkemeie
2 ts karri
salt
2 1/2 dl fiskekraft eller vann
revet skall og saft av 1 sitron
1 ss søt chutney
persille og reker til garnityr
Brun finhakket løk og knust hvitløk i smøret, ca 5 min. Tilsett renset sopp og la den dampe med et par min.
Rør inn de blandede krydderiene, eller bare karri. Smak til med salt.
Spe med kraft og gi sausen et oppkok.
Tilsett sitronskall og -saft og chutney. Legg små fiskestykker i sausen og la dem trekke til de er kokt.
Kok langkornet ris ca 15 min. Hell vannet av i en sikt, spyl med varmt vann og pakk risen i vætet randform. Hold den varm i vannbad.
Hvelv risranden på varmt fat, fyll fisken i midten og pynt med persille og reker.
Server retten nylaget og varm med pickles, chutney og eventuelt broccoli eller erter.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers