Flere resulteter finnes under oppskriften
700-800 g filet av flyndre eller rødspette
salt
pepper
1 dl fiskekraft på terning
3 dl tørr hvitvin
Saus:
2 ss smør eller margarin
2 ss hvetemel
2 dl fiskekraft fra kokingen
100 g cream soup (sjampinjongsuppe fra boks på 300 g)
2 dl fløte
salt
pepper
1 boks sort kaviar, 100 g
Salte og pepre filetene, rull dem sammen fra halen og opp, fest med en tannpirker.
Bland fiskekraften med hvitvin, kok den i en høy smal kjele med grønnsakrit i bunnen.
Legg filetene på risten og damp dem under lokk til de er ugjennomskinnelige. Ca 8-10 minutter. Hold dem varme.
Smelt smør og mel, spe med avsilt fiskekraft og pisk inn sjampinjongsuppen og fløten. Kok sausen i 5 minutter, smak til med salt og pepper.
Flytt fiskerullene over i et varmt serveringsfat, hell sausen over og garner hver fiskerull med 1/2 ss kaviar.
Server kokt ris til.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers