Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g flyndrefilet
1 ss smør eller margarin
1 ts salt
2 ss vann
Gratengsaus:
2 ss smør eller margarin
3 ss hvetemel
4 dl fiskekraft eller melk
1-2 eggeplommer
2 krm salt
1/2 krm pepper
Smakstilsetning:
1/2 dl finklippet dill
200 g hermetiske sjampinjong
Gratinering:
1/2 dl revet ost
2 ss strøkavring
Skyll den ferske fiskefileten. Halvtin dypfryste fiskefileter slik at de kan tas fra hverandre, eller skjær halvtint fiskeblikk i 2 cm tykke skiver.
Smør en ildfast form med smør eller margarin. Legg fisken i formen og ha på salt. Tilsett eventuelt litt vann. Dekk formen med aluminiumsfolie. Kok fisken midt i stekeovnen ved 200 C til fisken er hvit helt igjennom, i 15-20 minutter.
Hell forsiktig av fiskekraften og bruk den til sausen.
Smelt smør eller margarin til sausen i en kjele. Ha i hvetemel og spe med fiskekraft eller melk. Rør hele tiden. La sausen koke 3-5 minutter.
Løft kjelen til side og rør i eggeplomme. Bland smakstilsetningene i sausen eller legg dem på fisken og hell sausen over. Dryss på ost eller strøkavring.
Stek retten ved 250 C til den er gjennomvarm og har fått pen farge. Potetmos kan sprøytes i klatter eller legges med skje rundt retten før den stekes.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers